Gezondheidszorg & eHealth

Goede zorg, een fijne oude dag, met ondersteuning waar nodig. Thuis, in het verpleeghuis of ziekenhuis. In contact blijven, elkaar kunnen zien en spreken, dat is belangrijk. Zo lang mogelijk verantwoord zelfstandig en eigen regie behouden. Als dat niet meer zo goed gaat. Wat dan?

In Nederland kunnen we terugvallen op een uitstekende zorg. Maar deze staat onder druk. Hoe kunnen we uitstekende zorg blijven garanderen terwijl de zorgvraag stijgt, de personeelstekorten toenemen en de beroepsbevolking de komende 20 jaar fors in omvang afneemt? De budgetten onder druk staan en kosten stijgen. Hoe houden we zorgvraag en -aanbod in evenwicht?

Door efficiëntere zorgverlening. Door verbetering van processen, slimmer samenwerken in of tussen zorginstellingen. Door de inzet van E-Health. Door een combinatie van opties. De juiste zorg op de juiste plek. Met als uitgangspunt de patiënt, de hulpvraag, het zorgproces en de zorgverlener.

Er is veel mogelijk om de zorg efficiënter te laten verlopen en de kwaliteit te verbeteren. Zo kan bereikt worden dat er meer kan worden gedaan bij dezelfde of minder inspanning. Zo ontstaat er meer tijd voor de patiënt. Technische mogelijkheden en innovaties nemen snel toe.

Zie hieronder een selectie.

E-health neemt een steeds grotere vlucht met winst voor patiënt, bewoner, familie en professionals!

Enkele E-Health voorbeelden

Sensoren

Door beweegsensoren en slimme algoritmes kunnen cliënten hun bewegingsvrijheid veilig behouden (leefcirkels, dwaaldetectie, toegangscontrole) en ontvangen zorgmedewerkers een signaal als er iets aan de hand is

Creativiteit

Er zijn veel creatieve ideeën ontstaan met als gevolg meer samenwerking (regionaal en landelijk), een alternatief gebruik van bestaande technieken of implementatie van geheel nieuwe digitale innovaties

Data

Combineren van data uit het Electronisch Patiënt Dossier met betrekking tot datums en tijdstippen van afspraken, onderzoeken, voorbereidende informatie en tijdige notificaties. Overzichtelijk weergegeven in een app voor patiënt, familie, arts, etc.

Beeldbellen & Virtuele Reality (VR)

Beeldbellen met patiënten in plaats van van polikliniek bezoek of therapiesessies in de GGZ

Revalideren met een VR-bril en zo bepaalde oefeningen (bijvoorbeeld squats) uitvoeren of ontwijken van virtuele objecten 

Metingen

Patiënten voeren thuis zelfstandig diverse metingen uit (hartfilmpjes, bloeddruk, zuurstof saturatie, etc.) en via de app komen de resultaten bij de behandelend arts of verpleegkundige terecht

Big Data & Business Intelligence

Big Data en business intelligence. Op basis daarvan zijn dashboards ontwikkeld die real time inzicht geven in (ic) beddencapaciteit, bezetting Corona-afdelingen (opnames & ontslagen). In de zorginstelling, regionaal en landelijk.

Inzicht in voorraadbeheer kritische zorgartikelen (mondkapjes, schorten en beschermingsbrillen) en medicatie binnen de zorginstelling.

Kom meteen in contact!

Stuur een bericht via de website of neem direct telefonisch contact op.